Obs! Har du kontroll på dagslysfaktoren?

Om du ikke har oppdatert tegningene etter ny teknisk forskrift (TEK17) kan du få problemer med dagslysfaktoren.

Mange bruker 10% regelen, som er enkel å bruke til utregning av nødvendig dagslys i oppholdsrom. Her er hovedregelen at areal av glass (som slipper inn lys) i vinduet skal tilsvare 10% av gulvarealet på oppholdsrommet innenfor. Om det er overbygd av balkong e.l. skal dette arealet regnes som gulvareal.

En vesentlig endring i den nye forskriften, er at en nå ikke kan bruke glassarealet som er under 800mm fra gulvet. Dette vil ofte få konsekvenser for oppholdsrom som har lite ytterveggareal, og som ligger sentrert i boligen med bare en yttervegg. Her er det lite en kan gjøre uten å ta fatt på planløsningen.

Se veiledning på dibk.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.